Talen

Even voorstellen: Sander Veenvliet

Voordat de klok 09:00 uur slaat, heeft hij soms al vier koppen koffie op. Sander Veenvliet is een échte koffieliefhebber en wordt gelukkig als hij met koffie bezig kan zijn. Binnen Hesselink is hij dan ook verantwoordelijk voor onder andere het branden en controleren van de koffie. Elke dag weer fascineert het zwarte goud hem.

Koffiedroom
Hij brandt, controleert en drinkt koffie, maar daar wil hij het niet bij laten. “Als we het hebben over ‘koffiedromen’ dan is mijn droom om nog meer over koffie te weten te komen. En dan vooral over de zetmethode en hoe ik de verschillende smaakaroma’s in koffie kan herkennen. Ik weet natuurlijk precies hoe de koffie gemaakt wordt, maar het lijkt me heel interessant om dieper op de materie in te gaan. Zodat ik ook kan zeggen hé ik haal deze smaken uit de koffie. Ja, dat zou ik wel willen.”

Leren koffie drinken
Nu maakt koffie een belangrijk deel uit van zijn leven en zijn Sander en koffie onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch was dat vroeger wel anders. “Net zoals de meesten, ‘leerde’ ook ik koffie drinken bij mijn oma. Ik kan me nog herinneren dat ik het destijds alleen echt niet lekker vond, ondanks dat er heel veel melk in zat”, lacht hij. Pas toen hij begon met werken op zijn zeventiende, begon hij koffie écht te waarderen. “Koffie met melk is inmiddels verleden tijd. Cappuccino vind ik nog wel lekker, maar koffie met kuipjes melk, dat hoef ik niet meer. Dat heb ik vroeger denk ik te veel gedronken. Momenteel drink ik alleen nog maar zwarte koffie mét een beetje suiker.”

Technische diensten
Die zwarte kop koffie zou hij overigens weleens willen nuttigen met Parker Schnabel van het programma Gold Rush. “Hij is pas 23 jaar, maar runt nu al een hele goudmijn en is altijd bezig met het repareren van technische apparaten. Ik zou wel willen weten hoe hij dat allemaal doet en red.”

Want naast het branden van koffie houd Sander zich bij Hesselink Koffie ook bezig met alle technische diensten. “Die diversiteit maakt mijn werk zo leuk en bijzonder.”

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten en verder gaan