Thee en wijn gaan hand in hand

Thee krijgt alsmaar meer liefhebbers in ons land en het wordt steeds vaker tussen gerechten door gedronken, zoals in China en Japan. Het traditionele beeld van thee is nog altijd dat het gecombineerd moet worden met zoetigheid, maar er zijn juist veel spannender combinaties mogelijk. In China en Japan drinken ze zelfs vaker thee dan wijn bij het eten. Ook met thee kun je namelijk unieke smaakexposies creëren! Thee heeft zelfs als voordeel dat het complementair is aan het eten, terwijl wijn soms de smaak van het eten kan overtreffen.

Sinds kort heeft Hesselink Koffie haar geluk vermenigvuldigd en Veine Thee aan haar assortiment toegevoegd. Er zijn dertien frisse smaken en iedere smaak zal u verrassen met een eigen persoonlijkheid. Deze duurzame kwaliteitsthee is perfect om te gebruiken voor foodpairing. De mogelijkheden om thee te combineren met gerechten zijn eindeloos.  Moeilijk? Helemaal niet! Door te experimenteren, ontdekt u uw persoonlijke smaakprofiel en weet u welke combinaties bij u passen.

Volle en frisse combinaties

Foodpairing is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, maar uiteindelijk is het een persoonlijke keuze. Er zijn echter wel een paar richtlijnen die u op weg kunnen helpen. Zo zorgt witte thee dat je mond verfrist wordt en dat smaken geneutraliseerd worden. Dit maakt het een geweldige match met pittig gekruide gerechten en kaas. Past witte wijn goed bij een gerecht? Dan kun je er meestal vanuit gaan dat groene thee ook goed aansluit op dezelfde gerechten. Vis- , kip- en rijstgerechten passen hier dan ook perfect bij. Zwarte thee kunt u juist vergelijken met rode wijn. De volle smaak van zwarte thee met sterk aanwezige tannines past goed bij romige gerechten als gegrild vlees en curries. Ook smaakt het heerlijk bij chocolade desserts.

Zoete verleidingen

Bij Oolong hangt de beste combinatie  sterk af van het niveau van oxidatie en roostering. Aangezien Veine Thee licht geoxideerd en geroosterd is, smaakt deze beter bij lichte gerechten en is het te vergelijken met groene thee. Heb je een Oolong die zwaar geoxideerd en geroosterd is, dan is de thee juist vergelijkbaar met zwarte thee. Rooibos heeft een zoet en kruidig karakter met vanille tonen en combineert daardoor heerlijk bij zoete gerechten.

Benieuwd geworden hoe gerechten smaken in combinatie met Veine Thee? Experimenteer er op los en wie weet ontdekt u de meest verleidelijke combinaties. Ontdek onze dertien smaken op www.hesselinkkoffie.nl/veine.

Ook Veine Thee schenken in uw organisatie?

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van onze thee voor de horeca? Wij bieden professionals de mogelijkheid om Veine Thee uit te proberen.