Talen

Update duurzaamheidsproject Solidaridad

Om duurzaamheid nog verder te integreren in het koffieproductieproces richtte Hesselink Koffie de Hesselink Koffie Foundation op. De stichting ondersteunt projecten op het gebied van duurzaamheid. Vorig jaar en ook dit jaar steunt de foundation het project van Solidaridad. Maar wat is er tot nu toe bereikt? Hierbij een update.

Doel Solidaridad
Het doel van Solidaridad is om door verschillende aanpassingen in het productieproces de CO2-uitstoot van koffieteelt op Mexicaanse koffieplantages terug te dringen en tevens de productiekwaliteit te verbeteren. Dit had er alles mee te maken dat schimmel, genaamd koffieroest, in de koffiebomen de productie negatief beïnvloedde. Om die reden trokken boeren naar hogerop gelegen gebieden om oerwoud te kappen zodat ze daar nieuwe koffieplanten konden planten. Hierdoor vond er veel roofbouw plaats en werd er meer CO2 uitgestoten. Solidaridad organiseerde trainingen waarbij ze de koffieboeren andere teelttechnieken aanleerden om onder andere dit probleem tegen te gaan.

Eerdere resultaten
Dankzij het aanleren van andere teelttechnieken leerden de koffieboeren hoe ze de bomen gezond konden houden. Gevolg: de roofbouw drong terug en de CO2-uitstoot verminderde. Ruim 82% van de boeren paste twee of meer van de aangeleerde teelttechnieken toe. In dit rapport van Solidaridad vindt u op bladzijde vijf meer informatie over de teelttechnieken.

Nieuwe update
Vorig jaar werden er, dankzij de steun van de Hesselink Koffie Foundation, ruim 26 producenten direct getraind en 86 producenten indirect via rechtstreeks opgeleide producenten. Er werd er een werkplan ontwikkeld om de capaciteiten bij het bestrijden van plagen en ziekten te versterken, voornamelijk gericht op het beheer van roest. Elke 28 dagen werden de toepassingen uitgevoerd om verdere verspreiding van boomroest te voorkomen. Dit zorgde voor een positief resultaat. Voorheen bedroeg de roestplaag 60% in de plantages van de direct getrainde producenten. Momenteel is dit teruggebracht tot 13,5%. Een resultaat waar we trots op mogen zijn.

Zelf een project indienen?
Wij stimuleren alle vormen van innovatie op het gebied van duurzaamheid. Daarom bieden wij iedereen de mogelijkheid om een duurzaam projectplan in te dienen. Klik hier om uw project in te dienen.

Ook Hesselink Koffie schenken in uw organisatie?

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van onze koffiebonen voor de horeca? Wij bieden professionals de mogelijkheid om één kilo koffie uit onze eigen koffiebranderij gratis uit te proberen.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten en verder gaan