Farmers Direct

Farmers Direct2024-03-25T09:46:44+00:00

Farmers Direct

Met trots kopen wij onze Fairtrade Organic koffie in via Farmers Direct, een organisatie die zich inzet voor transparantie, duurzaamheid en kwaliteit.

De unieke benadering van Farmers Direct elimineert de tussenhandel tussen boer en eindproduct. Deze aanpak zorgt ervoor dat boeren eerlijk worden betaald en dat wij precies weten waar onze koffie vandaan komt. Bij Farmers Direct wordt elke stap, van boer tot kop, nauwkeurig vastgelegd in een opensource blockchain. Vastgelegde data kunnen niet worden gewijzigd en zijn daarmee altijd betrouwbaar.

Wil je meer weten over Farmers Direct? Bezoek dan hun website.

Wat is Blockchain-technologie?

Blockchain-technologie is een slimme manier om informatie op te slaan en te beveiligen. Het werkt als een keten van blokken, waarbij elk blok wordt gevuld met gegevens over de reis van de koffieboon.

Elk stukje informatie dat in een blok wordt gezet, kan niet meer worden gewijzigd. Het is alsof elke stap in de koffiereis wordt verzegeld met een digitale stempel. Dit maakt de technologie enorm betrouwbaar. Elke fase wordt door de blockchain gecheckt en bevestigd. Het systeem zorgt voor transparantie. Jij, als koffieliefhebber, kunt precies volgen waar jouw koffie vandaan komt en hoe deze op een verantwoorde manier is geproduceerd.

Check je koffiezak

De verpakking van jouw Fairtrade Organic koffie is voorzien van een QR-code. Door deze QR-code te scannen, zie je precies welke route jouw koffie heeft afgelegd. Ontdek van welke plantage de koffie afkomstig is, door wie het is verscheept en op welk moment het bij ons in de branderij is verwerkt, verpakt en verzonden. Transparant van koffieboer tot -kop!

De zeven ingrediënten voor geluk

Duurzaam smaakt beter

Fairtrade Organic koffie van Hesselink Koffiebranders
  • Direct van de boer zonder tussenhandel
  • De beste kwaliteit handgeplukte koffiebonen en dát proef je
  • Volledig inzicht in de koffieketen, van koffieboer tot -kop

Proef het zelf!

Welke koffie valt het meest in de smaak bij jou, je gasten of collega’s? Dat moet je toch echt proeven! We denken ook graag met je mee over de koffie of de koffiemachine die het best bij je past. Vraag eenvoudig een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Fairtrade Organic koffie

Fairtrade Organic Ground
Koffiesterkte: MildSamenstelling: 100% Arabica
Volle body, licht fruitig, stevige afdronk met een oorsprong uit: Honduras, Peru, Indonesië en Nicaragua.
Fairtrade Organic Verde
Koffiesterkte: KrachtigSamenstelling: Arabica met een vleugje Robusta
Pittig, licht bitter, fruitig & milde afdronk met een oorsprong uit: Uganda, Honduras, Peru, Indonesië en Nicaragua.
Fairtrade Organic Arenal
Koffiesterkte: Mild & fruitigSamenstelling: 100% Arabica
Volle body, licht fruitig, nootachtig & stevige afdronk. Met een oorsprong uit: Uganda, Honduras, Peru, Indonesië en Nicaragua.
Fairtrade Organic Romeral
Koffiesterkte: IntensSamenstelling: 100% Arabica
Krachtig en vol van Aroma;, chocolade, nootachtig & stevige afdronk. Met een oorsprong uit: Uganda, Honduras, Peru, Indonesië en Nicaragua.