Op naar een nóg duurzamere wereld met het

Naked Product-logo

Hesselink Koffie zet zich al sinds jaar en dag in voor een duurzamere wereld. Speciaal hiervoor hebben we het Naked Product-logo in het leven geroepen. Met het Naked Product-logo garanderen we dat de verpakking uit minder materiaal bestaat én dat er minder inkt voor is gebruikt. Hiermee hebben we een primeur te pakken. Nergens anders lopen koffieproducenten net zo hard vooruit op de EU-richtlijnen als bij Hesselink Koffie.

De reductie van verpakkingsmateriaal realiseren we door gebruik te maken van monofolie voor de koffiezakken. De speciale folie bestaat, in tegenstelling tot ‘normale’ folie, niet uit meerdere lagen van verschillende kunststoffen, maar uit één recyclebaar materiaal. Dat betekent tevens dat de zakken vanaf nu wel bij het plastic afval mogen en dus 100% recyclebaar zijn.

Ontdek de nieuwe verpakkingen

Je vindt het logo op de nieuwe verpakkingen waar we de transitie stuk voor stuk naar maken. Onze Gran Gusto’s gaan inmiddels door het leven in een nieuw jasje en met een nieuwe naam. Dat betekent dat je nu dus al kunt genieten van onze Cayembe, Casita en El Tigre en dat je daarmee hartstikke duurzaam bezig bent. Geen bonenmachine? Geen nood: onze Hespresso cups hebben de overgang intussen ook gemaakt en zijn tegenwoordig te vinden onder de noemer Woodcups. De cups zijn 100% afbreekbaar en de verpakking is – natuurlijk – voorzien van het Naked Product-logo.

Leuk om te weten

De nieuwe, witte koffiezakken

Van Hesselink Koffie ben je natuurlijk de zwarte verpakking gewend. Toch hebben we er bewust voor gekozen om de verduurzaming van de verpakking tevens door te voeren in de kleur. Witte objecten worden namelijk beter geselecteerd tijdens de afvalverwerking.

PaperWise

De Woodcups zelf zijn super duurzaam, maar ook de verpakking is volledig onder handen genomen. Om de verpakking verder te verduurzamen zijn we overgegaan op de milieuvriendelijke verpakkingen van PaperWise. De milieu-impact van PaperWise ligt 47% lager dan van papier van bomen en 29% lager dan recycled papier.