Fair Origin

Geluk zit in onze genen

Al sinds de oprichting vinden we het belangrijk dat onze koffie een glimlach veroorzaakt. Niet alleen bij de eindgebruiker, maar bij iedereen die bij de koffieketen betrokken is. Eerlijke productie, van de bron tot de boer en de natuur. Onze koffie wordt op eerlijke wijze geproduceerd. We garanderen dit onder andere met de keurmerken die onze koffie draagt. De boeren krijgen een eerlijke prijs en de bron waar de koffie vandaan komt, blijft behouden.

Eerlijke bron, eerlijke prijs, eerlijke koffie

Bij Hesselink Koffie willen we ervoor zorgen dat iedereen kan genieten van goede koffie. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Daarom investeren we in duurzame koffie.

Lekkere koffie begint bij de bron. We vinden het belangrijk dat onze koffie op een eerlijke manier wordt geproduceerd en we doen er alles aan om dit te kunnen garanderen. We zien erop toe dat de koffie zowel economisch als ecologisch een positieve bijdrage levert. Dit geldt voor zowel de kwaliteit als de duurzaamheid van de koffie. Koffieboeren hebben te kampen met verschillende uitdagingen, waaronder de klimaatsverandering. Koffiestruiken worden daardoor gevoeliger voor (onder andere) Roga, ofwel bladroest, waardoor de oogsten kunnen mislukken. Daarnaast is de koffieprijs vaak te laag, waardoor er weinig overblijft om te investeren in duurzaamheid. Een certificering helpt daarbij. Dit, in combinatie met onze kwaliteitscriteria, zorgt voor écht goede koffie. De kwaliteit van koffie is onder te verdelen in verschillende gradaties. Evenals de duurzaamheid. We garanderen de duurzaamheid met de volgende certificaten: Fairtrade Organic en Rainforest Alliance. Daarnaast hebben wij direct contact met onze koffieboeren (direct trade). De bonen worden rechtstreeks ingekocht, zonder tussenkomst van een handelaar.

Onze bijdrage voor toekomstbestendige koffie

Deze factoren zorgen ervoor dat wij bovenin
het koffielandschap
×
Het koffielandschap
DE PIRAMIDE VAN HET KOFFIELANDSCHAP In Nederland stroomt de koffie ons nog net niet door de aderen. Per dag wordt er in Nederland maar liefst 6,5 miljoen liter koffie gedronken. Ja, dat is een boel. Op jaarbasis drinken we per persoon ongeveer 150 liter koffie. Met zo’n geliefd product is het niet gek dat er […] Lees meer
opereren. Duurzaamheid staat bij Hesselink Koffie hoog in het vaandel. We doen er dan ook alles voor een duurzame productie van onze koffie. De certificaten dragen daaraan bij en vormen een onderdeel van de garantie op duurzame koffie.
Natuurlijk zijn er ook andere factoren die daaraan bijdragen, zoals de kwaliteit van koffie en het inkoop-, transport– en productieproces. Lees hieronder wat de duurzaamheidscertificaten inhouden. Benieuwd naar de kwaliteitseisen? Die vind je onder het kopje Finest Beans.

Naast het belang van goede arbeidsomstandigheden voor de boeren, vinden we ook het behoud van de natuur en de bescherming van het milieu erg belangrijk. We houden dit nauwlettend in de gaten met

 True Cost Accounting, waarbij we constant bijhouden welke impact we hebben op de natuurlijke en sociale omgeving. Dit zijn dus als het ware de ‘verborgen’ kosten waar we inzicht in krijgen. Verder waarborgen we de eerlijkheid van onze producten met onze keurmerken.

Generaties van geluk

Al vier generaties doen we waar we goed in zijn: koffie schenken en mensen daarmee gelukkiger maken. We durven dan ook te zeggen dat geluk in onze genen zit. Gerrit Hesselink staat sinds 1983 aan het roer van dit mooie familiebedrijf en heeft een duidelijk doel voor ogen: de duurzaamste koffiebranderij van Nederland worden.

Onze bijdrage voor toekomstbestendige koffie

PEOPLE

We bieden de boeren een beter inkomen en dat garanderen we aan de hand van certificeringen. We streven naar langdurige relaties met de koffieproducenten, zodat we hen structureel een hogere prijs voor de (premium) koffie kunnen bieden. Daarnaast zetten we in op geborgde goede arbeidsomstandigheden van de plukkers.

PLANET

We streven naar een verbetering van de biodiversiteit. Dit doen we onder andere door ons aan strenge richtlijnen voor het gebruik van pesticiden en dergelijken te houden. Daarnaast zijn we continu op zoek naar manieren om de CO2 uitstoot zoveel mogelijk te reduceren.

PRODUCT

De koffie die we inkopen voldoet aan strenge kwaliteitscriteria, zodat we kunnen garanderen dat we goede koffie verkopen. Daarnaast houden we de certificeringen goed in de gaten. Op die manier beloven we je van 100% gecertificeerde koffie te voorzien.

BEKIJK AL ONZE STAPPEN VAN GROEN NAAR GELUK: