Finest Beans

Met ons in de bonen

Rijke melanges, de beste smaken: we doen ons uiterste best om precies dát geluk aan jou over te brengen. Dit proces heeft natuurlijk wat voeten in de aarde, maar we doorlopen het met liefde en we hebben inmiddels genoeg ervaring om te weten wat onze koffie nou echt ‘onze koffie’ maakt.

Het selectieproces

Kwaliteit is een sleutelwoord bij Hesselink Koffie en het eerste kwaliteitscriterium begint al bij het selectieproces van de (dan nog groene) boon. Wij gaan voor de ‘finest beans’, alleen van de beste plantages van over de hele wereld. Wij selecteren met uiterste zorg alleen de allerbeste koffiebonen voor onze koffie en weten precies waar de bonen vandaan komen. Wij gaan niet voor ‘zomaar’ een boon, maar alleen voor de beste. Weten hoe wij dat doen? Je leest het hieronder.

Kwaliteitskoffie bij Hesselink Koffie

Kwaliteitskoffie, wat zegt dat eigenlijk? Bij Hesselink Koffie voldoet de koffie aan

een aantal eisen
×
Kwaliteitscontrole
PREMIUM KOFFIE MET KWALITEITSCONTROLE Onze melanges zijn voorzien van meerdere certificaten die de duurzaamheid van de producten garanderen. Dit stopt bij ons niet met één duurzaamheidskeurmerk dat de ecosystemen, mensen en dieren beschermt. Hesselink Koffie is aangesloten bij meerdere keurmerkorganisaties. De combinatie van verschillende keurmerken geeft de optimale garantie op duurzame koffie. De kwaliteit van onze koffie komt […] Lees meer Koffie plukken
  om de kwaliteit te garanderen. We werken uitsluitend samen met koffieproducenten en -importeurs die een hoge kwaliteitsstandaard hanteren. Dat heeft verschillende voordelen. Immers: hoe hoger de kwaliteit van de koffie, des te beter de premie die de producent ontvangt. Dat betekent dat de producent een leefbaarder inkomen ontvangt voor dezelfde inspanning. Op die manier kunnen zij weer investeren in duurzame oplossingen en drink jij nóg betere koffie. Win-win-win dus.

 

Onze koffie is al gecertificeerd met verschillende keurmerken, maar enkel een certificering wil nog niet direct zeggen dat de kwaliteit van de koffie goed is. De kwaliteit komt voort uit de combinatie van verschillende factoren. Hoe we dat bij Hesselink Koffie nastreven? De bonen worden geplukt op hoge hoogte en nauwkeurig gescreend. Alleen de beste bonen komen door de selectie. De geselecteerde bonen zijn aan zo min mogelijk tot geen bestrijdingsmiddelen onderworpen en worden met de hand geplukt. De onrijpe bonen krijgen zo nog langer de kans om te rijpen.

Koffie van kwaliteit

Hesselink Koffie verkoopt bewust alleen kwaliteitskoffie. Met de verkoop van gecertificeerde koffie of kwaliteitsvolle gecertificeerde koffie waken we er niet alleen voor dat de koffieboer een extra premie ontvangt voor zijn koffiebonen, maar het zorgt ook dat de boer gemotiveerd raakt om te investeren in zijn plantage om zo uiteindelijk meer geld te verdienen door het aanbieden van kwaliteitsvolle koffiebonen.

We maken gebruik van Arabica- en Robustabonen. Hoewel Arabica bekend staat als de ‘betere’ koffie, zijn wij er van overtuigd dat je toch beter kunt gaan voor A-kwaliteit Robusta, dan B-kwaliteit Arabica. De smaak is sterk afhankelijk van het productiegebied, in combinatie met het klimaat. Na het oogsten worden de bonen op kwaliteit gescreend. Het kan dus zijn dat er verschillende kwaliteitsgradaties voorkomen op dezelfde plantage.

Bij Hesselink Koffie zijn we altijd op zoek naar de beste kwaliteit.

Keurmerken

Kwaliteitskoffie heeft impact op de eerste en meest kwetsbare schakel van de koffieketen. Wanneer de consument bereid is om een eerlijke prijs voor een kop koffie te betalen, heeft dit een grote impact op de koffieboeren aan de andere kant van de keten.

Rainforest Alliance
×
Rainforest Alliance keurmerk
Rainforest Alliance (RFA) koffie Deze koffie is 100% Rainforest-gecertificeerd. Het Rainforest Alliance keurmerk garandeert dat de koffiebonen op een duurzame wijze zijn geproduceerd, met respect voor de ecosystemen en de mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn. Hiermee zijn we er zeker van dat niet alleen de eindgebruiker, maar ook de producent gelukkig wordt van […] Lees meer Rainforest Alliance
en
Fairtrade
×
Max Havelaar Fairtrade
Fairtrade Organic (FTO) Onze Fairtrade Organic koffiebonen zijn zowel Fairtrade als SKAL gecertificeerd. Fairtade betekent dat de koffie is geproduceerd met respect voor mens en milieu. De koffieboeren krijgen gegarandeerd een minimumprijs plus een extra premie waardoor zij kunnen investeren in een duurzame toekomst. Hiermee dragen deze koffiebonen bij aan een hogere levensstandaard voor de […] Lees meer
blijven belangrijk, omdat deze organisaties koffieboeren onder andere trainingen geven op het gebied van duurzame productiemethodes. Ook controleren deze organisaties of de koffieboeren werken aan de hand van de vastgestelde richtlijnen en biedt het de eindconsument zekerheid van duurzame en eerlijke productie.

DEZE BIJDRAGE LEVEREN WIJ AAN MENS, MILIEU EN PRODUCT

PEOPLE

We bieden de koffieproducenten een beter leefbaar inkomen door gebruik te maken van verschillende certificeringen. Daarnaast betalen we een structureel hogere prijs, omdat we alleen premium koffie inkopen. Tevens gaan we graag een langdurige samenwerking aan met koffieproducenten en kunnen we goede arbeidsomstandigheden borgen.

PLANET

We streven naar een verbetering van de biodiversiteit. Dit doen we onder andere door ons aan strenge richtlijnen voor het gebruik van pesticiden en dergelijken te houden. Daarnaast zijn we continu op zoek naar manieren om de CO2 uitstoot zoveel mogelijk te reduceren.

PRODUCT

De koffie die we inkopen voldoet aan strenge kwaliteitscriteria, zodat we kunnen garanderen dat we goede koffie verkopen. We verkopen het namelijk alleen als de koffie een score heeft van 80 punten of meer. Daarnaast houden we de certificeringen goed in de gaten. Op die manier beloven we je van 100% gecertificeerde koffie te voorzien.

BEKIJK AL ONZE STAPPEN VAN GROEN NAAR GELUK: