Ga naar inhoud
  • 140 jaar Hesselink
  • FAQ
  • Duurzaamheid
  • Contact
  • DE
  • Horeca
  • Werk
  • Retail
  • Thuis
  • Over ons
  • Contact
  • 140 jaar Hesselink
  • FAQ
  • Duurzaamheid
  • Deutsche Website
  • Keuzehulp
  • +31 543 512 416
  • Inloggen en registreren
Home|Blog|Hesselink koffie in Costa Rica
14-02-2023

Hesselink koffie in Costa Rica

Reisverslag deel 1

Roel Hesselink, 5e generatie koffiebrander.

Voordat een koffieboon als koffie in uw kopje terecht komt,  gebeurt er heel veel. Koffiebranden, zoals wij doen bij Hesselink Koffie, is een bijzonder intensieve ambacht. Om het ambacht perfect te kunnen beheersen, begin je bij de bron. Met die gedachte ging Roel Hesselink (5e generatie koffiebrander) naar Costa Rica. Daar dompelt hij zich de komende maanden onder in de wereld van de koffie.

Koffie oogst in Costa Rica: Optima Fase

De eerste stap is oogsten, ook wel de ‘optima fase’ genoemd. Roel viel meteen met zijn neus in de boter. Don Johnny, van de koffieplantage (finca) in de regio Tarrazu, waar de bonen voor Hesselink koffie vandaan komen, verwelkomde de jonge koffiebrander van harte. Roel: “Wat mij meteen opviel op deze plantage zijn de vele bomen naast de koffiestruiken. Dat blijken schaduwbomen te zijn. Van onschatbare waarde voor een goede groei van de bonen. Ik mocht zelf ook oogsten en heb uiteindelijk een bescheiden 2 carajela’s, zo’n 25 kilo, geplukt. Zo min mogelijk groene, want die zijn minder waard.” Het leverde hem niet genoeg op om een biertje te kopen, maar leerzaam was het wel. Volgende stop: de kraamkamer (‘’). “Hier vindt kruising plaats van bepaalde koffieplanten met als doel de kwaliteit, resistentie en productiviteit (opbrengst) te verbeteren.”

Hierna gaat Roel op pad met Dona Cheyla. ‘’Ze neemt me mee in het composting proces en wat er met de bessen (het omhulsel van de bonen) gebeurt wanneer de bonen er uit gehaald zijn. Afval of een mooi bijproduct?’’ Stay tuned!

Bekijk meer blogs

06-08-2020

Recept: Oesterzwamburgers

Hamburgers tijdens de zomerbarbecue mogen natuurlijk niet ontbreken. Maak ook eens de vegetarische variant van oesterzwammen.
04-02-2025

Waar komt de smaak van koffie vandaan?

Waar komt de smaak van koffie vandaan? Koffie, een heerlijk begin van je dag.
22-05-2025

Interview met Marleen van AFAS: "Een samenwerking met impact"

Hesselink Koffiebranders & AFAS Software
13-05-2020

Koffiebekers van suikerriet

Samen proberen we zo min mogelijk afval te creëren. Geloof in de kracht van de natuur en maak het verschil met koffiebekers van suikerriet.
05-08-2021

Nieuwe namen, zelfde melanges!

Nieuwe namen, zelfde melanges! Het is je misschien opgevallen dat de productnamen van onze melanges zijn veranderd.

Horeca

Schenk de kwaliteit die je gasten verdienen.

Werk

Koffie om de werkdag mee door te komen.

Retail

Duurzame kwaliteitskoffie in jouw speciaalzaak.

Thuis

Creëer ook thuis je geluksmomenten.

  • Over ons
  • Werken Bij
  • Koffiemachines
  • Duurzaamheid
  • Veelgestelde vragen
  • Contact
Koffiebranderij

Rondweg Zuid 95
7102 JD Winterswijk
tel: +31 (0)543 512 416
info@hesselinkkoffie.eu

West

Bolstoen 5D
1046 AS Amsterdam
tel: +31 (0)20 647 3877
info@hesselinkkoffie.eu

Duitsland

Eper Strasse 16-18
D-48599 Gronau
tel: +49 (0) 2562 – 818 0000
info@hesselinkkaffee.de

Webshop

Rondweg Zuid 95
7102 JD Winterswijk
tel: +31 (0)543 512 416
webshop@hesselinkkoffie.eu

© Hesselink Koffiebranders Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Prijsopgave ontvangen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Voor Hesselink koffie in Costa Rica
Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.
Bezig met laden
Hofleverancier Hesselink Koffiebranders
Page load link