Ga naar inhoud
Hesselink Koffiebranders Logo
  • Horeca
  • Werk
  • Retail
  • Thuis
  • Over ons
  • Contact
  • Inloggen en registreren
14-02-2023

Hesselink koffie in Costa Rica

Reisverslag deel 1

Roel Hesselink, 5e generatie koffiebrander.

Voordat een koffieboon als koffie in uw kopje terecht komt,  gebeurt er heel veel. Koffiebranden, zoals wij doen bij Hesselink Koffie, is een bijzonder intensieve ambacht. Om het ambacht perfect te kunnen beheersen, begin je bij de bron. Met die gedachte ging Roel Hesselink (5e generatie koffiebrander) naar Costa Rica. Daar dompelt hij zich de komende maanden onder in de wereld van de koffie.

Koffie oogst in Costa Rica: Optima Fase

De eerste stap is oogsten, ook wel de ‘optima fase’ genoemd. Roel viel meteen met zijn neus in de boter. Don Johnny, van de koffieplantage (finca) in de regio Tarrazu, waar de bonen voor Hesselink koffie vandaan komen, verwelkomde de jonge koffiebrander van harte. Roel: “Wat mij meteen opviel op deze plantage zijn de vele bomen naast de koffiestruiken. Dat blijken schaduwbomen te zijn. Van onschatbare waarde voor een goede groei van de bonen. Ik mocht zelf ook oogsten en heb uiteindelijk een bescheiden 2 carajela’s, zo’n 25 kilo, geplukt. Zo min mogelijk groene, want die zijn minder waard.” Het leverde hem niet genoeg op om een biertje te kopen, maar leerzaam was het wel. Volgende stop: de kraamkamer (‘’). “Hier vindt kruising plaats van bepaalde koffieplanten met als doel de kwaliteit, resistentie en productiviteit (opbrengst) te verbeteren.”

Hierna gaat Roel op pad met Dona Cheyla. ‘’Ze neemt me mee in het composting proces en wat er met de bessen (het omhulsel van de bonen) gebeurt wanneer de bonen er uit gehaald zijn. Afval of een mooi bijproduct?’’ Stay tuned!

Bekijk meer blogs

02-12-2022

Europese plannen verpakkingsafval

Europese plannen verpakkingsafval De Europese Commissie heeft nieuwe plannen voor verpakkingsafval bekend gemaakt.
16-03-2021

Uw Koffieapparatuur gereed maken voor heropening

Uw Koffieapparatuur gereed maken voor heropening We kijken allemaal uit naar een heropening van de terrassen.
13-05-2020

Koffiebekers van suikerriet

Samen proberen we zo min mogelijk afval te creëren. Geloof in de kracht van de natuur en maak het verschil met koffiebekers van suikerriet.
11-05-2021

Hesselink Koffie steunt voorjaarseditie Fairtrade week

Hesselink Koffie steunt voorjaarseditie Fairtrade week Het voorjaar is weer hier.
15-05-2020

De koffieautomaat in de 1,5 meter maatschappij

Hoe ga je nou om met de 1,5 meter maatschapij? Wij geven je graag een aantal tips over omgaan met de koffieautomaat in de 'nieuwe tijd'.

Meer informatie over onze professionele koffieautomaten of -machines in de horeca?

Neem contact op

Horeca

Schenk de kwaliteit die je gasten verdienen

Werk

Koffie om de werkdag mee door te komen

Retail

Duurzame kwaliteitskoffie in jouw speciaalzaak

Thuis

Creëer ook thuis je geluksmomenten

  • Over ons
  • Duurzaamheid
  • Contact
Koffiebranderij

Rondweg Zuid 95
7102 JD Winterswijk
tel: +31 (0)543 512 416
info@hesselinkkoffie.eu

Zuid

Randweg 4a
5683 CL Best
tel: +31 (0)543 512 416
info@hesselinkkoffie.eu

West

Bolstoen 5D
1046 AS Amsterdam
tel: +31 (0)20 647 3877
info@hesselinkkoffie.eu

Duitsland

Eper Strasse 16-18
D-48599 Gronau
tel: +49 (0) 2562 – 818 0000
info@hesselinkkaffee.de

© Hesselink Koffiebranders Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Offerte aanvragen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Offerte aanvragen voor Hesselink koffie in Costa Rica
Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.
Bezig met laden
Page load link