The Circle of Happiness

De zeven ingrediënten voor geluk2023-11-22T13:08:35+00:00

Onze zeven ingrediënten
voor geluk

We creëerden the Circle of Happiness. 7 ingrediënten die samen een circulaire beweging van impact vormen om samen koffiedrinkend de wereld een stukje mooier en gelukkiger te maken. Elke dag weer.

Deze ingrediënten leveren stuk voor stuk een bijdrage aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) en in een voortdurende beweging leveren we hier telkens nieuwe bijdragen aan.

Lees hieronder meer over alle ingrediënten!

Fair origin

Duurzaamheid vraagt om transparantie. Om eerlijkheid. Alleen op die manier helpen we elkaar écht de toekomst in. We vinden dat iedereen die een rol speelt
in de koffieketen recht heeft op een leefbaar inkomen en op menswaardige, respectvolle arbeidsomstandigheden. Daarom is onze koffie gecertificeerd en werken we met de keurmerken Fairtrade Organic, Rainforest Alliance en SKAL. Samen zien we toe op een duurzame toekomst. Voor onze kinderen, maar ook die van onze koffieboeren.

Protecting nature

Als familiebedrijf willen we de aarde graag doorgeven aan onze volgende generatie, als het kan iets mooier dan toen we begonnen. En dat is nodig, voor mens, natuur én koffie. De opwarming van de aarde is namelijk voor de koffieproductie een grote bedreiging. Mede daarom kijken we bij álles wat we ondernemen of het niet duurzamer kan. Denk aan ons hergebruik van restwarmte, de 850 zonnepanelen op ons BREEAM gecertificeerde pand, 100% recyclebare verpakkingen, minimaliseren van transportbewegingen en het scheiden van al onze afvalstromen. We dagen onszelf uit om onze ecologische voetafdruk telkens een stukje kleiner te maken.

Finest beans

Wanneer je de beste koffie wil schenken, begint dat bij de allerbeste koffiebonen. We realiseren ons dat kwaliteit een prijs heeft, daar betalen we graag voor. Zeker omdat de koffieboer een premie ontvangt voor het leveren van topkwaliteit bonen. Hesselink gaat voor Premium Arabica met een smaakproefscore van 80 of hoger. Dát is de basis voor die overheerlijke Hesselink-smaak. Bovendien kopen we in op de termijnmarkt. Daarmee leggen we de kwaliteit vast en garanderen we een afnamevolume voor de producent.

Excellent flavors

Over smaak valt te twisten. Onze koffie wordt niet voor niets bijzonder hoog gewaardeerd in honderden horecagelegenheden, kantoren, kantines én bij mensen thuis. We garanderen consistentie in smaak en kwaliteit, elk kopje opnieuw. Dit realiseren we met topkwaliteit koffiebonen die we bemonsteren na binnenkomst, maar ook met de aandacht en het vakmanschap waarmee de koffiebonen gebrand worden. Onze ervaren koffiebranders werken in een hoogwaardige, sterk geautomatiseerde branderij waar we de normen voor voedselveiligheid hoog in het vaandel hebben.

Craftsmanship

Wij zijn koffie. Al sinds 1885. Het zwarte goud stroomt nog nét niet door onze aderen, maar Hesselink en koffie zijn al generaties lang onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wekelijks vinden miljoenen met aandacht en vakmanschap gebrande koffiebonen hun weg naar hotels, restaurants, cafés, kantoren, instellingen, ziekenhuizen… Kortom, overal waar behoefte is aan de smaak van duurzame kwaliteitskoffie. En hoe mooi is het als we koffiedrinkend de wereld een stukje beter en gelukkiger kunnen maken? Daar gaan we voor, elke dag weer.

Sharing moments

Geven maakt gelukkig. En waarom zouden we niet delen wat we hebben, zodat meer mensen het geluk ervaren? Hesselink draagt op veel manieren bij aan de maatschappij, zowel internationaal als lokaal. Met de Hesselink Koffie Foundation ondersteunen we verschillende internationale projecten die bijdragen aan een duurzamere wereld rondom koffie én innovaties die hieraan bijdragen. Bovendien ondersteunen we het behoud van de groene long van Nederland (Nationaal Park de Hoge Veluwe), supporten we diverse lokale en regionale (sport)verenigingen en geven we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een fijne werkplek.

Great work

We nemen ons vak én onze verantwoordelijkheid als onderneming heel serieus. Maar we hebben ook veel plezier en voldoening in wat we doen en dat stralen we graag uit! Koffie is immers een sterk symbool van gastvrijheid en ontmoeting, dat is een fijne ervaring die we iedereen gunnen. Samenwerken met Hesselink Koffiebranders betekent een glimlach aan de telefoon, een enthousiaste vertegenwoordiger in je bedrijf en een vrolijke koffiebezorger aan je deur. Daar word je blij van!

Duurzaam smaakt beter

Samen kunnen we een circulaire beweging van impact realiseren, door bewust te kiezen voor de lekkerste koffie. Laten we koffiedrinkend de wereld een stukje mooier en gelukkiger maken!

Ook hier schenken wij geluk