Onze branderij

Onze branderij2023-09-28T07:23:34+00:00

Het productieproces

01. Selecteren

Het begint met het selecteren van de beste koffiebonen. Voor de kenners: wij gaan alleen voor premium bonen met een cuppingscore van 80 punten en meer.

02. Melangeren

Na veel testen en proeven, hebben we enkele ultieme blends samengesteld. De recepten staan in het systeem, zodat we de koffiebonen automatisch in de juiste verhoudingen kunnen melangeren.

03. Branden

In een zogenaamde trommelbrander branden we de koffiebonen volgens de easy-roastmethode. Hierbij worden de koffiebonen geroosterd in plaats van gebrand. Deze ambachtelijke techniek hebben we gemoderniseerd en geperfectioneerd. Hiermee leggen we de basis van de échte Hesselink-smaak. Na het branden nemen we van elke batch een monster, zodat we in ons koffielaboratorium de kleur en kwaliteit kunnen controleren.

04. Verpakken

Direct na het branden wordt de koffie in een duurzaam jasje gestoken. We maken hierbij gebruik van een 100 procent recyclebare monofolie. De folie zorgt ervoor dat de koffie zijn smaak en aroma optimaal behoudt.

05. Opslag en levering

Na het verpakken gaat de koffie naar het magazijn. Daar blijven de verpakkingen een dag of tien liggen, zodat de smaak en aroma’s zich optimaal kunnen ontwikkelen. Daarna vervoeren we de koffie op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier. Tijdens het hele productieproces hebben we veel aandacht voor voedselveiligheid. De koffiebonen worden via een gesloten systeem getransporteerd en we werken met het kwaliteitshandboek volgens Food Safety System Certification 22000.

Ook hier schenken wij geluk