Geluksdag
Vrijdag de 13e een ongeluksdag? Nee hoor, bij ons niet
Dit jaar stond vrijdag de 13e in het teken onze belofte: ‘Het geluk in je kop’. Alle collega’s ontmoetten elkaar voor een inspirerende dag vol met activiteiten, gelinkt aan ‘The Circle of Happiness – 7 ingrediënten die samen een circulaire beweging van impact vormen om samen koffiedrinkend de wereld een stukje mooier en gelukkiger te maken. Elke dag weer.
Geluksprofessor
‘Geluk in je kop’, hoe krijg je dat precies? In de ochtend nam ‘Geluksprofessor’ Patrick van Hees ons mee in alle wetenschappelijke inzichten rondom geluk. Op een humoristische en herkenbare wijze liet de ‘Geluksprofessor’ ons zien hoe belangrijk geluk is en gaf handvatten om nog meer geluk uit de dag te halen. Heb je bijvoorbeeld wel genoeg oplaadpunten? En omring je jezelf met fijne vrienden en familie?
Brand agency
De ‘Geluksprofessor’ werd opgevolgd door Brand agency Frappant. Samen met Frappant hebben we de afgelopen maanden hard hebben gewerkt aan onze aangescherpte positionering en visuele identiteit. Frappant nam ons tijdens een presentatie mee in het traject dat we hebben doorlopen, welke wij afsloten met een brainstormsessie. We dachten na over de vragen: Hoe kunnen wij onze klanten gelukkiger maken en hoe kunnen we onszelf gelukkiger maken?
Sharing moments
“Sharing moments”, het 6e ingrediënt in “The Circle of Happiness” gaat over het geven aan anderen. Geven maakt namelijk gelukkig. En waarom zouden we niet delen wat we hebben, zodat meer mensen het geluk ervaren? Geven kan op vele manieren: denk aan het geven van donaties of waardering, maar ook in de vorm van het geven van een fijne werkplek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Gepassioneerd sociaal ondernemer Patrick Hallink nam ons tijdens de lunch mee in het verhaal achter lunchcafé Bijzonder Gewoon en ontmoetingsplek de Dorpsakker. Beide prachtige initiatieven die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in hun kracht zetten. Niemand minder dan onze eigen collega Tom hielp met het uitserveren van de heerlijke lunch in deze inspirerende omgeving.
Ambacht
Koffiebranden, een ambacht waar wij trots op zijn. Bevlogen brouwmeester Onno Raspen van bierbrouwerij Wentersch nam ons mee in zijn ambacht; het proces van bierbrouwen. Deze brouwerij maakt gebruik van de beste ingrediënten en grondstoffen uit de directe omgeving. In het proeflokaal konden wij ons hart ophalen en genieten van de meest uiteenlopende smaken. Wisten jullie dat je hier ook de ‘Wentersch Gerrit’ kunt proeven? Een heerlijk biertje gebrouwen met verse koffie van onze branderij!
Afsluiting
Voor onze laatste activiteit verplaatsten we ons richting Henxel, waar we een unieke ontmoeting hadden met Tom Lammers, een ambachtelijke slager die zijn vak met toewijding uitoefent. Tom deelde niet alleen zijn passie van het slagersvak met ons, maar nam ons ook mee het bos in om te laten zien hoe faunabeheer bijdraagt aan het behoud van onze lokale ecosystemen. Tijdens onze wandeling in de natuur werd de barbecue aangestoken en genoten we bij terugkomst van de lekkerste gerechten. Een perfecte afsluiting van deze inspirerende dag!