Ga naar inhoud
  • 140 jaar Hesselink
  • FAQ
  • Duurzaamheid
  • Contact
  • DE
  • Horeca
  • Werk
  • Retail
  • Thuis
  • Over ons
  • Contact
  • 140 jaar Hesselink
  • FAQ
  • Duurzaamheid
  • Deutsche Website
  • Keuzehulp
  • +31 543 512 416
  • Inloggen en registreren
Home|Blog|Recept: Oesterzwamburgers
06-08-2020

Recept: Oesterzwamburgers

Hamburgers tijdens de zomerbarbecue mogen natuurlijk niet ontbreken. Maak ook eens de vegetarische variant van oesterzwammen. Je maakt deze vegetarische hamburgers in een handomdraai en ze zijn minstens net zo lekker!

Ingrediënten voor 2 personen

C.a. 20 minuten bereidingstijd + 1 uur en 15 minuten wachttijd

Oesterzwamburger

  • 150 gram oesterzwammen
  • 1 ui
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • verse peterselie
  • 3 takjes tijm
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 2 tot 3 eetlepels havermout
  • olijfolie
  • peper en zout

Dragon mayonaise

  • 1 eigeel
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 250 ml zonnebloemolie
  • Een handje fijngesneden dragon

Optioneel

  • 2 burger broodjes
  • Tomaat
  • Sla

Bereidingswijze

  • Snijd als eerste de ui en knoflook fijn.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de tijm toe en bak even kort mee.
  • Snijd een handje peterselie fijn.
  • Snijd de oesterzwammen in stukjes en doe deze samen met de ui, knoflook, Parmezaanse kaas, peterselie en het ei in een blender. Meng alles goed door elkaar.
  • Schep het mengsel in een kom en voeg dan 2 tot 3 eetlepels havermout toe. Breng op smaak met peper en zout en laat het mengsel 15 minuten staan.
  • Vorm vervolgens burgers van het mengsel en wikkel deze in plasticfolie.
  • Laat de burgers minimaal een uur opstijven in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een plaat met bakpapier en leg hier de burgers op. Bak de burgers in ongeveer 15 minuten af in de oven.

Dragon mayonaise

  • Doe het eigeel, zout, mosterd, witte wijnazijn en zonnebloemolie in een hoge mengkom.
  • Zet de staafmixer voorzichtig op de bodem van de pot.
  • Begin nu met mixen: eerst een aantal seconden op de bodem van de kom. Haal daarna de staafmixer langzaam maar geleidelijk omhoog.
  • Blijf mixen tot de olie volledig op is genomen.
  • Meng hier vervolgens de fijngesneden dragon door.

Serveer de burgers op een broodje met sla, tomaat, rode ui en de zelfgemaakte dragon mayonaise.

Wist je dat oesterzwammen uitstekend groeien op koffiedik? Het enige wat je nodig hebt is koffiedik en een growkit van Rotterzwam.

Bekijk meer blogs

15-05-2020

De koffieautomaat in de 1,5 meter maatschappij

Hoe ga je nou om met de 1,5 meter maatschapij? Wij geven je graag een aantal tips over omgaan met de koffieautomaat in de 'nieuwe tijd'.
03-02-2025

Van boon tot kop: Waarom de prijs van koffie stijgt

De prijs van koffie stijgt en dat merk je. Maar waarom? In dit blog duiken we dieper in de oorzaken achter deze wereldwijde prijsstijgingen en wat dit betekent voor jouw dagelijkse kop koffie.
26-10-2023

Geluksdag

Dit jaar stond vrijdag de 13e in het teken onze belofte: ‘Het geluk in je kop’. Alle collega’s ontmoetten elkaar voor een inspirerende dag vol met activiteiten, gelinkt aan ‘The Circle of Happiness – 7 ingrediënten die samen een circulaire beweging van impact vormen om samen koffiedrinkend de wereld een stukje mooier en gelukkiger te maken. Elke dag weer.
02-01-2025

Ontmoet onze koffiebranders!

Deze maand spreken we met Lorenzo, onze (net niet meer) nieuwste aanwinst bij Hesselink Koffiebranders.
15-04-2025

Ontmoet onze koffiebranders!

Deze maand spreken we met Tygo, onze marketingheld bij Hesselink Koffiebranders. Tijd om hem — tussen het meezingen op kantoor door — wat beter te leren kennen!

Meer informatie over onze professionele koffieautomaten of -machines in de horeca?

Neem contact op

Horeca

Schenk de kwaliteit die je gasten verdienen.

Werk

Koffie om de werkdag mee door te komen.

Retail

Duurzame kwaliteitskoffie in jouw speciaalzaak.

Thuis

Creëer ook thuis je geluksmomenten.

  • Over ons
  • Werken Bij
  • Duurzaamheid
  • Veelgestelde vragen
  • Contact
Koffiebranderij

Rondweg Zuid 95
7102 JD Winterswijk
tel: +31 (0)543 512 416
info@hesselinkkoffie.eu

West

Bolstoen 5D
1046 AS Amsterdam
tel: +31 (0)20 647 3877
info@hesselinkkoffie.eu

Duitsland

Eper Strasse 16-18
D-48599 Gronau
tel: +49 (0) 2562 – 818 0000
info@hesselinkkaffee.de

Webshop

Rondweg Zuid 95
7102 JD Winterswijk
tel: +31 (0)543 512 416
webshop@hesselinkkoffie.eu

© Hesselink Koffiebranders Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Prijsopgave ontvangen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Voor Recept: Oesterzwamburgers
Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.
Bezig met laden
Page load link